Het gaat hem niet om het geld, maar puur om het principe: dat het allemaal heel onduidelijk is qua regels of zoiets als een stickertje nou mag of niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gaat hem niet om het geld, maar puur om het principe: dat het allemaal heel onduidelijk is qua regels of zoiets als een stickertje nou mag of niet. © Arjan Gotink

Boete van 169 euro voor dit kleine vergrijp? Robert gaat (bijna) liever de bak in dan dat hij betaalt

Als vrachtwagenchauffeur krijgt de 55-jarige Robert Rietveld weleens een boete. Niet vaak, want naar eigen zeggen houdt hij zich over het algemeen prima aan de regels. Maar de boete die hij onlangs kreeg deed z'n nekharen recht overeind staan. Hij moet 169 euro betalen, maar weigert principieel.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.