Uit frustratie over het stikstofbeleid zaagden boeren maandag honderd knotwilgen in de Krimpenerwaard om. Floor de Jong was één van hen, maar heeft inmiddels spijt van zijn actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit frustratie over het stikstofbeleid zaagden boeren maandag honderd knotwilgen in de Krimpenerwaard om. Floor de Jong was één van hen, maar heeft inmiddels spijt van zijn actie. © Pim Mul

Boze boer Floor kapte 100 gezonde knotwilgen uit protest en krijgt nu buurt achter zich aan

UpdateHet omzagen van zo’n honderd knotwilgen in de Krimpenerwaard als boerenprotest tegen het stikstofbeleid is bij velen volstrekt verkeerd gevallen. Omwonenden gaan aangifte doen en lokale politieke partij Pro Krimpenerwaard vindt dat boer Floor de Jong moet opstappen als SGP-raadslid.

1 reactie

 • Cisca Van der Goot

  3 maanden geleden
  Allemaal leuk hoor die protesten, maar moet je werkelijk midden in de zomer tientallen bomen die tientallen jaren oud zijn omzagen? En nu.. nu houdt je je koeien en is het geleuter over stikstofaanpak door deze boer opgelost?! Of haalt hij de ergernis van iedereen die de boeren nog wel wilde begrijpen over zich heen?! Ik merk bij mezelf het laatste! CvdGoot
 1. Groot deel Bonaire dreigt te worden opgeslokt door Atlantische Oceaan: 'Overheid doet te weinig’
  PREMIUM

  Groot deel Bonaire dreigt te worden opgeslokt door Atlanti­sche Oceaan: 'Overheid doet te weinig’

  Greenpeace stapt naar de rechter om de Nederlandse staat te dwingen Bonaire te beschermen tegen overstromingen als gevolg van klimaatverandering. De milieuorganisatie liet de Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek doen naar de gevolgen van klimaatverandering voor het Caribische eiland. Conclusie: een groot deel van Bonaire dreigt door zeespiegelstijging aan het einde van deze eeuw te worden opgeslokt door de Atlantische Oceaan.