Volledig scherm
Boze boeren bij de toegangspoorten van Tata Steel. Actievoerende boeren en bouwers protesteren tegen het stikstofbeleid © ANP

Boze boeren kondigen wéér nieuwe acties aan, op veertig ‘opvallende locaties’

Boerenactieclub Agractie heeft nieuwe protesten aangekondigd. Agractie zegt op veertig ‘opvallende locaties’ door heel Nederland agrarische producten te gaan ‘aanbieden’. Wat daarmee wordt bedoeld is onduidelijk. Het gaat onder andere om supermarkten en winkelcentra. Die zullen worden ‘aangekleed met tractoren en spandoeken’.

Wanneer de acties zijn, zegt een woordvoerder van Agractie niet. In een geschreven verklaring staat dat de protesten op ‘een datum in het eerste kwartaal van 2020’ zullen plaatsvinden. Agractie vindt dat veel Nederlandse producten in supermarkten verkocht worden tegen een prijs die niet in verhouding staat tot wat boeren ervoor krijgen.

Stikstof

Meerdere boerenactiegroepen hebben de afgelopen tijd actiegevoerd. Naast hun onvrede over de prijzen die zij voor hun producten krijgen, protesteerden ze ook tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse regering. Boeren worden daar hard door getroffen, stellen ze. De acties leidden tot veel verkeerschaos omdat boeren massaal met hun tractoren de weg op gingen.

  1. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

    Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

    Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.