Demonstranten van Extinction Rebellion bij het Museumplein begin april. De klimaatactiegroep roept de overheid, gemeentes, bedrijven en instellingen op om de samenwerking met het Russische aardgasconcern Gazprom te beëindigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstranten van Extinction Rebellion bij het Museumplein begin april. De klimaatactiegroep roept de overheid, gemeentes, bedrijven en instellingen op om de samenwerking met het Russische aardgasconcern Gazprom te beëindigen. © ANP

Buitenlandexpert Ten Broeke: ‘Denkbaar scenario dat Rusland gaskraan hier ook dichtdraait’

Gaat Rusland na Polen en Bulgarije ook hier de gaskraan dichtdraaien? Buitenlandexpert Han ten Broeke zegt dat het zeker denkbaar is. ,,Het kabinet moet alles op alles zetten om voor de winter zonder Russisch gas te kunnen.”

  1. Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water
    Code Oranje

    Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water

    In Limburg hebben zware onweersbuien vanmiddag tot grote schade en veel overlast geleid. Het noodweer was vooral hevig in de voormalige westelijke mijnstreek rond Geleen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien. In Beek waaiden enkele daken van woningen. Eén van de huizen staat op instorten. Lees hieronder ons liveblog terug.