Volledig scherm
PREMIUM
Op het stadhuis in Nieuwegein stierf deze maand een inwoners tijdens een ‘verzoeningsgesprek’. © Angeliek de Jonge

Burenruzie werd Joop (71) fataal: ‘Lieve pa, je bent letterlijk dood getreiterd’

Joop Kuipers (71) stierf voor de ogen van zijn vrouw en zoon in de kamer van een wethouder. Die probeerde in een ultieme verzoeningspoging een jarenlange slepende burenruzie te beëindigen.

Het is woensdagmiddag 4 september, even na 16.30 uur. In het stadhuis aan het Stadsplein in Nieuwegein klinkt een doffe klap als de hand van wethouder Hans Adriani vol een tafelblad raakt. ,,Nu ben ik aan het woord”, zegt hij luid. Om de woordenstroom tijdens het ‘verzoeningsgesprek’ te stoppen, grijpt hij in. Het geluid verstomt. Alle aanwezigen zijn onder de indruk tijdens hun tweede gesprek op deze plek.

  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”