Buurtbewoners over vondst skelet in Tiel: 'Zwervers slapen wel eens bij die plek'

Aan de Grotebrugse Grintweg in Tiel is vanochtend een menselijk skelet gevonden. Een voorbijganger zag maandagavond een schedel liggen en meldde de vondst bij de politie die de hele dag onderzoek deed bij de, volgens buurtbewoners, 'onprettige plek'.

Het is een klein en verlaten stukje land langs het spoor waar 's avonds op tweede paasdag de schedel in Tiel wordt gevonden. Het ligt verscholen tussen twee viaducten, is bedekt met wat gras en enkele tientallen hoge bomen. Sinds zes jaar ligt op enkele meters een drukke rotonde die drie stukjes industriegebied met elkaar verbindt. 

Quote

Ik woon hier al 28 jaar, maar dat is nou een plek waar ik nog nooit ben geweest

Buurtbewoner

Honderden automobilisten gebruiken het verkeerspleintje dagelijks. Ook tientallen fietsers passeren iedere dag de plek die tot net na 18.00 uur werd afgezet door politie, brandweer en een team van onderzoekers.

,,Ik woon hier al 28 jaar, maar dat is nou een plek waar ik nog nooit ben geweest’’, reageert een Tielenaar die dicht bij de vindplaats van het skelet woont. Er verschijnt een grimas op zijn gelaat die uitstraalt wat zijn gevoel bij de locatie is. ,,Het is geen prettige plek’’, voegt hij er haast overbodig aan toe. ,,Er slapen nog wel eens zwervers. Het is er enigszins beschut en er komt verder niemand.’’

Desolaat

Volledig scherm
© DG

De plek des onheils oogt desolaat. Van echte omwonenden is geen sprake. Die verdwenen jaren geleden toen de Westroijensestraat werd doorgetrokken naar het kruispunt van bedrijventerreinen Westroijen, Latenstein en Kellen. ,,Normaal zouden we bij omwonenden gaan aanbellen voor informatie’’, laat een agent ter plaatse los. ,,Maar dat gaat nu niet, hier komen de hele dag alleen maar auto's langs.’’

Terwijl de politieagenten en onderzoekers verder hun kaken stijf op elkaar houden, laat vanuit de kale boomtoppen een handjevol krijsende kraaien luid van zich horen. Even verderop aanschouwt een vrouw hoe een paar mannen in witte pakken, mondkapjes op, druk zijn achter het scherm dat rond 16.30 werd neergezet. Ze hoorde anderen speculeren over wie er gevonden zou zijn op het stukje niemandsland. Daarbij werd de man genoemd die in oktober zijn huis aan de Oude Medelsestraat - hemelsbreed nog geen 200 meter verderop langs dezelfde spoorlijn - vol liet lopen met gas. Hij dreigde destijds met een explosie een einde aan zijn leven te maken. Daarbij werden buren geëvacueerd. De man is sindsdien spoorloos.

De politie beëindigde rond 18.00 uur het onderzoek ter plaatse en wilde op dat moment inhoudelijk niet reageren op de vondst.