Volledig scherm
PREMIUM
Hallen op het Campina-terrein aan de Kanaaldijk-Zuid waar tijdens de komende Dutch Design Week de Design Academy haar eindexamententoonstelling houdt. © Jean Pierre Reijnen

Campinaterrein in Eindhoven wordt designhotspot

Dutch Design WeekDe eindexamententoonstelling van Design Academy Eindhoven verruilt tijdens de Dutch Design Week het eigen gebouw aan de Emmasingel voor het complex van de Campina aan de Kanaaldijk-Zuid.

Volledig scherm
Joseph Grima. © Design Academy Eindhoven

De komende Dutch Design Week krijgt er een hart bij: het gebied aan de Kanaaldijk-Zuid waar tot 2017 de Campina melkfabriek was gevestigd, wordt dan een belangrijk designbolwerk. De Graduation Show, de presentatie van het het eindexamenwerk van de Design Academy Eindhoven (DAE) en steevast een van de grootste publiekstrekkers, krijgt in ieder geval de komende drie jaar onderdak in de voormalige fabriekshallen. Ook ‘Robotlove’, een grote expositie over robotica, is daar de komende DDW te zien. 
Volgens Joseph Grima, directeur van de DAE, is de academie het gebouw ontgroeid. ,,Je zou kunnen zeggen: de Graduation Show is te succesvol, in ieder geval in de huidige ruimte. De bezoekers kunnen nu het werk niet op een goede manier bekijken en wij kunnen het werk niet op een goede manier presenteren. Die ruimte is er gewoon niet in ons gebouw. Buiten dat is het soms zo druk dat de veiligheid in het geding komt. En het grootste nadeel: het onderwijs lijdt er erg onder, want lesgeven gaat in die periode niet en daar zijn de studenten de dupe van.”

  1. Doodslagverdachte en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspillen
    Drama Diemen

    Doodslag­ver­dach­te en acht maanden zwangere vriendin gebruikten drugs en abortuspil­len

    Het Openbaar Ministerie Amsterdam heeft de verdenking tegen oud-pensioendeskundige en financieel expert Dennis van E. verzwaard. Hij wordt nu verdacht van doodslag en ‘abortus onder strafverzwarende omstandigheden’. De 32-jarige Braziliaanse vrouw die vorige maand dood in zijn appartement in Diemen werd gevonden, was zijn vriendin. De vrouw was zwanger van een ongeboren acht maanden oud jongetje, dat ook overleed bij het drama.