Volledig scherm
De Coentunnel. © ANP

Coentunnel weer open na ongeluk met geschaarde vrachtwagen

De Coentunnel in de richting van Amsterdam is weer open. Woensdagochtend werd de tunnel gesloten na een ongeval met een geschaarde vrachtwagen. Aanvankelijk gingen beide tunnelbuizen richting het zuiden midden in de ochtendspits op slot.

Na enige tijd konden automobilisten die vanaf de A8 naar de A10 West wilden rijden door de wisselbuis van de tunnel. De politie startte kort na het ongeluk een onderzoek naar de toedracht. Na de berging van de vrachtwagen en het reinigen van het wegdek, werd de A10 omstreeks 14.15 uur weer vrijgegeven.

Auto's die na het ongeluk in de tunnel vaststonden, zijn teruggeleid onder begeleiding van een weginspecteur van Rijkswaterstaat. Volgens Rijkswaterstaat is het niet verstandig om zelf terug te rijden, omdat dit gevaarlijke situaties kan opleveren. 

Dodelijk ongeval

Ook op de provinciale weg N273, de Napoleonsweg, ter hoogte van het Limburgse Haelen, ging het vanmorgen mis. Bij een ernstig ongeluk kwam vanmorgen een bestuurder om het leven. Het gaat om een aanrijding waarbij vier personenauto's en twee vrachtauto's betrokken zijn. De randweg werd volledig afgesloten. 

John Hotting on Twitter

Als je jezelf nou afvraagt waarom je stil staat voor de #coentunnel. Nou hierom dus (foto Hoogwoud Berging)

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Update #A10: De politie is klaar met 't onderzoek. Ze zijn bezig met berging en reiniging van 't wegdek. Ook is er schade aan het beton. De tunnel blijft zeker tot begin van de middag dicht. #Coentunnel

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Inmiddels staan er files op de #A8 vanaf Westzaan, de #A7 vanaf Zaandijk en de #A10 vanaf afrit Volendam naar knp. Coenplein. Wil je meekijken? Dat kan hier: https://t.co/O5XH4lmvos

ANWBverkeer on Twitter

Het verkeer van de #A8 naar de #A10 West gaat inmiddels door de wisselbuis, verkeer vanaf de A10-Noord kan er ook weer langs. De buis met de geschaarde vrachtwagen blijft voorlopig wel dicht. Inmiddels wel veel vertraging.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Lichtpuntje: je wordt weggeleid voor de #Coentunnel en kan gebruik maken van de wisselbuis. Lees hier meer: https://t.co/0pQTNkNxu8 #A10 https://t.co/mvRzPxVylu

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie on Twitter

Hulpdiensten zijn massaal aanwezig in de #Coentunnel vanwege de geschaarde vrachtwagen. Beide tunnelbuizen zijn DICHT, dus moet je naar West? Omrijden via ring Noord. #A10

ANWBverkeer on Twitter

De #Coentunnel is van noord naar zuid (dus van de #A10 -Noord én #A8 naar de A10-West) helemaal DICHT. Er is een vrachtwagen geschaard in de tunnel. Omrijden via de Zeeburgertunnel.