De Dappermarkt in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dappermarkt in Amsterdam. © Marlies Wessels

Corona veroorzaakt scherpe tweedeling: ‘Mensen krijgen schurft aan ongevaccineerden’

Strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden? Wat doet dit met het land? De blik is steeds gericht op de Biblebelt, maar de meeste besmettingen zijn toch echt in de grote steden. In Amsterdam polsen we de stemming.

1 reactie

  • Anoniem

    1 maand geleden
    Ik begrijp alle ophef niet. Telkens wordt vanuit “ongevaccineerden niet uitsluiten, want vaccineren is vrijwillig (oid)”. Maar waarom vanuit deze hoek de discussie aangaan? Stel drie (of meer) qr codes in. Één is voor gevaccineerden, één voor niet gevaccineerden en één voor medisch niet mogelijke gevaccineerden. Zó sluit je niemand uit. Want IEDEREEN moet een qr code tonen (wat erg is dat gevaccineerden een qr code moeten tonen en anderen een testuitslag dat is pas verschil maken!) CvdGoot
  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?