Volledig scherm
Max Meijer. © Facebook Amy Meijer

Crowdfundactie voor uitvaart Max Meijer: ‘Hij gaf altijd aan 100 jaar te willen worden’

,,Na een intensieve zoektocht van vijf weken hebben wij Max eindelijk terug en willen we hem nu een mooi afscheid geven.” Zo begint Amy Meijer de uitleg van de crowdfundactie die de familie van Max Meijer heeft opgezet om zijn uitvaart te betalen. Afgelopen weekend werd het levenloze lichaam van de 23-jarige man uit Ossendrecht in Antwerpen uit het water gehaald.

,,Max gaf altijd aan: ‘ik wil 100 jaar worden!'. Helaas is hij slechts 23 jaar mogen worden. Max was nog student en woonde net een half jaartje op zich zelf. Als jonge gast dacht hij uiteraard nog niet na over zijn afscheid en had hiervoor dan ook nog niks geregeld", geeft Amy Meijer verder aan. 

Een uitvaart kost over het algemeen veel geld. ,,Met een kleine donatie proberen wij de enorme kosten die hierbij komen kijken gedeeltelijk op te vangen.”

Verdwijning

Max Meijer verdween ruim een maand geleden spoorloos na een avond stappen in de stad. Rond zes uur in de ochtend werd hij nog gespot in pitazaak Kababu in het Schipperskwartier en later werd hij nog in beeld gebracht aan de Waagnatie, vlakbij de Schelde. Mogelijk kwam hij toen in de rivier terecht, waarop de Royerssluis aansluit. Bij die sluis werd zijn lichaam afgelopen vrijdag opgemerkt door een voorbijganger.

Uit onderzoek is gebleken dat Meijer door verdrinking om het leven is gekomen. Er volgt nog een kort toxicologisch onderzoek, waarna de resultaten aan de familie worden overhandigd.