Volledig scherm
Ter illustratie © ANP/Roos Koole

'Daan' (10) kon niet meer aanzien dat mama werd mishandeld

Een 10-jarig jongetje heeft gisteren de politie gebeld, omdat hij het niet kon aanzien en horen hoe zijn moeder werd mishandeld. Dat schrijft politiebureau Leidschendam-Voorburg op Facebook.

De agenten noemen de jongen Daan (gefingeerde naam). Het kind van 10 jaar had zich gisteren in Den Haag opgesloten in zijn kamer. Hij kon er niet meer tegen dat zijn moeder klappen kreeg van zijn vader. Het was niet de eerste keer dat de moeder zo hard werd aangepakt, maar gisteren was Daan voor het eerst dapper genoeg om de politie te bellen. 

Agenten troffen in de woning de geëmotioneerde en mishandelde moeder aan. Zij heeft zelf nooit aangifte durven te doen, omdat ze bang was voor de gevolgen. 'Daarom zijn wij ontzettend trots op Daan en dat hebben wij hem laten weten ook.'

De man is aangehouden en het gezin krijgt hulpverlening. De politie roept mensen op die te maken hebben met huiselijk geweld toch het alarmnummer te bellen. 'Neem een voorbeeld aan Daan.'

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. LIVE | Honderden boeren verzamelen zich in Den Haag, verkeerschaos in stad
    Boerenprotest

    LIVE | Honderden boeren verzamelen zich in Den Haag, verkeers­cha­os in stad

    Boeren uit het hele land trekken vandaag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Farmers Defense Force (FDF) verwacht in totaal 7500 demonstranten, waarvan 6000 met trekker. Los van een klein groepje boeren dat vanochtend met tractoren de A12 op reed, hebben de meeste boeren gehoor gegeven aan de oproep van FDF om snelwegen te vermijden. Een boer is aangehouden vanwege het negeren van aanwijzingen op de snelweg.