Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Dan zélf maar kiezen voor de dood

ColumnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

1 reactie

 • Jack Bax

  2 maanden geleden
  Iemand er al achtergekomen dat het recht op zelfbeschikking een compléte illusie is? Je wordt namelijk geacht verplicht te leven tot je vanzélf de pijp uitgaat, volgens de wet het liefst met zoveel mogelijk ongemak en pijn.
 1. Medisch-ethische kwestie nog niet opgelost, waarschuwt Segers: ‘Onderhandeling moet nog starten’
  Play

  Me­disch-ethi­sche kwestie nog niet opgelost, waarschuwt Segers: ‘Onderhan­de­ling moet nog starten’

  Volgens informateur Johan Remkes is de ChristenUnie bereid om heikele medisch-ethische kwesties vrij te laten aan de Tweede Kamer, maar CU-leider Segers ontkent dat meteen. Volgens Segers moeten zulke gevoelige thema’s niet aan de ‘vrije krachten’ in het parlement gelaten worden. ,,De heer Remkes is geen woordvoerder van mij.’’ Daarmee zet Segers de onderhandelingen nu al op scherp.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?