Volledig scherm
De Ochtend Show to Go van 14 augustus. © Ochtend Show to Go

De Ochtend Show to go: over onrust in de zorg, een ter dood veroordeelde in de VS en RUMAG

Woensdag 14 augustus zijn Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg en Welzijn, juriste Merel Pontier en RUMAG-presentator René Watzema te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en Yora Rienstra en is vanaf 7.30 uur live te zien in onze app en op deze site.

Met Anneke Westerlaken praten we over het wetsvoorstel dat onrust teweeg heeft gebracht bij verpleegkundigen in ons land. Het wetsvoorstel zorgt ervoor dat veel verplegers die al járen in de zorg werken, ineens een nieuwe opleiding moeten doen om datzelfde werk uit te mogen blijven voeren.

Deze week verhuist Merel Pontier naar Texas om daar te strijden voor de tot de dood veroordeelde Clinton Young. De strafrechtjurist vertelt over haar band met de gevangene waarmee ze sinds 2014 contact heeft.

De derde gast is de presentator van het brutale platform RUMAG, René Watzema. De RUMAG bijbel ligt binnenkort in de winkel en er staat nog meer te gebeuren bij het bedrijf met één miljoen volgers op Instagram.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook 

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes

 1. Roethof betwist dna, maar OM is resoluut: ‘haar, huid èn speeksel van Brech gevonden op Nicky’
  LIVE TWITTER

  Roethof betwist dna, maar OM is resoluut: ‘haar, huid èn speeksel van Brech gevonden op Nicky’

  Het OM heeft behalve huid, haar en speeksel van Brech op Nicky Verstappen ook de beschikking over een tot dusver onbekende getuigenverklaring van twee vrouwen die Brech in 1998 hebben zien fietsen met een jongetje achterop, op blote voeten en een rode broek aan. Roethof betwist de kracht van het dna-bewijs en de verklaring. ‘Dit is rijp voor de prullenbak'. Volg de zitting via het live twitter-verslag onderaan dit artikel.
 2. LIVE | Jaarbeursplein loopt vol met verpleegkundigen, verschillende poliklinieken liggen er verlaten bij
  Ziekenhuisstaking

  LIVE | Jaarbeurs­plein loopt vol met verpleeg­kun­di­gen, verschil­len­de poliklinie­ken liggen er verlaten bij

  Zorgmedewerkers in naar verwachting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra leggen vandaag het werk neer. Hierdoor ligt een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties gaande. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.