Volledig scherm
PREMIUM
Het Rijksmuseum © JL Marshall

Deze internationale supersterren bekijk je in het Rijksmuseum

Op de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez in het Amsterdamse Rijksmuseum hangen werken van Nederlandse meesters naast Spaanse tijdgenoten. Op ons verzoek laten de bloggers en kunsthistorici van collectief De Kunstmeisjes* hun gedachten gaan over de schilderijen.

Volledig scherm
Velázquez, Gezicht op de tuinen van de Villa Medici in Rome, ca. 1630.

Als ze vandaag de dag nog hadden geleefd, waren de 17de-eeuwse kunstenaars Rembrandt en Velázquez ontvangen met minstens zoveel applaus en gegil als Mick Jagger, Justin Bieber of Beyoncé. Als echte fans controleren wij regelmatig onze agenda’s en tellen vol ongeduld af: nog een maand te gaan, nog drie weken, nog twee... Dit najaar staan we helemaal vooraan voor het ‘optreden’ van de twee internationale supersterren in de naar hun vernoemde tentoonstelling in het Rijksmuseum.

  1. Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om
behandelingen standaard af te wijzen
    PREMIUM

    Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om behandelingen standaard af te wijzen

    Twintig patiënten dagen zorgverzekeraar VGZ voor de rechter. Volgens de patiënten en hun revalidatieartsen worden bijna alle aanvragen voor behandeling ‘zonder objectieve reden afgewezen’. Artsen ondersteunen hun pleidooi en maken gehakt van de werkwijze van de zorgverzekeraar. Zij noemen het ‘absurd’ en ‘triest’ en vinden dat de patiënten ten onrechte de dupe zijn.