Volledig scherm
PREMIUM
© Jean-Pierre Jans

Deze man wil ons van dat suffe baantjes zwemmen afhelpen

Zwemmen in Nederland is saai, suf. ,,Je bent vaak tussen de kletsende oma's aan het slalommen”, weet oud-topzwemmer Johan Kenkhuis. In zijn eigen zwembad laat hij zien dat het anders kan.

Johan Kenkhuis mag bij ongeveer ieder Amsterdams zwembad nog negen keer naar binnen, zegt hij gekscherend. Nadat hij in 2006 stopte met zwemmen op topniveau, liet hij zich regelmatig verleiden tot het kopen van een ‘tienrittenkaart’. Want ja: lid worden van een zwemclub, met de vaste tijden en verplichtingen die erbij horen, wedstrijden bijvoorbeeld, dat zag hij niet meer zitten. Hij had er bovendien geen tijd voor. Dus koos hij voor het alternatief: ouderwets baantjes zwemmen.

  1. Hoe een fotograaf bij een gratis bruiloft in Hardenberg werd weggestuurd: ‘Je kunt dit nooit meer over doen’
    PREMIUM

    Hoe een fotograaf bij een gratis bruiloft in Hardenberg werd wegge­stuurd: ‘Je kunt dit nooit meer over doen’

    De mooiste dag van hun leven kreeg een nare bijsmaak voor een bruidspaar uit Hardenberg. Tijdens de - gratis - huwelijksceremonie wilde fotografe Kim Stellingwerf (44) de mooiste momenten vastleggen. Die ene traan, die op het moment suprême over een wang glijdt, wilde ze vangen met haar camera. Maar in plaats daarvan werd ze op de gang gezet. Want 'dat zijn nou eenmaal de regels'. Discriminatie, vindt de woedende fotografe.