Deze mensen zijn blij met de versoepelingen: 'Bruiloft met 1,5 meterregel wilde ik gewoon niet’

VideoDe coronaversoepelingen komen voor veel Nederlanders als geroepen. Sportwedstrijden, bruiloften, evenementen: eindelijk kunnen we ze weer samen beleven. Maar ook een uitvaart voelt beter als je je verdriet met zo veel mogelijk mensen kunt delen. 

 1. LIVE | Niet meer hele klas naar huis na één coronabesmetting
  Coronavirus

  LIVE | Niet meer hele klas naar huis na één coronabe­smet­ting

  Als een kind in het basisonderwijs corona blijkt te hebben, wordt vanaf vandaag niet meer de hele klas naar huis gestuurd. De maatregel is volgens het kabinet “in deze fase van de pandemie” te zwaar geworden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen zaterdagochtend en zondagochtend 1694 meldingen van positieve coronatests gekregen. Dat zijn er 404 minder dan vorige week zondag. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in dit liveblog. Lees hier het vorige liveblog terug.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.