Door heel Nederland wil ‘Meer Bomen Nu’ 1 miljoen bomen planten.
Volledig scherm
Door heel Nederland wil ‘Meer Bomen Nu’ 1 miljoen bomen planten. © Getty Images

Deze winter kleurt Nederland groen: 1 miljoen nieuwe bomen erbij

Deze winter zal Nederland wellicht 1 miljoen bomen en struiken rijker zijn, daar wil de organisatie achter de campagne ‘Meer Bomen Nu’ voor zorgen. Op donderdag 29 september wordt de Bomenplanner gelanceerd, waar iedereen op het online platform aan kan geven bomen te oogsten die gratis opgehaald kunnen worden door anderen.

 1. Docente jeugdinrichting Lelystad betast en mishandeld, verdachte komt uit 'zedengroep’
  PREMIUM

  Docente jeugdin­rich­ting Lelystad betast en mishandeld, verdachte komt uit 'zedengroep’

  Een docente die lesgeeft binnen de muren van de jeugdinrichting (JJI) in Lelystad is deze week het slachtoffer geworden van een zeden- en geweldsmisdrijf. Ze werd betast en mishandeld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Een zegsman van de Dienst Justitiële Inrichtingen wil alleen bevestigen dat er een incident is geweest, waarbij één van de jongeren in de fout is gegaan. ,,Verschrikkelijk dat dit is gebeurd.”
 2. Jorica blikt terug op ontvoering dochter Melisa (11): ‘Ze heeft gehuild, geschreeuwd’
  PREMIUM
  soest

  Jorica blikt terug op ontvoering dochter Melisa (11): ‘Ze heeft gehuild, ge­schreeuwd’

  Ontvoerd worden door je vader, 31 uur plankgas rijden naar Bulgarije en vervolgens daar, in een volstrekt onbekend land, worden opgevangen door mensen die jouw taal niet spreken. Niemand zal ooit kunnen bevatten wat Melisa (11) uit Soest vorige maand meemaakte. Ook Jorica niet, haar moeder die nog altijd vol vragen zit. ,,Ze is nu veilig bij ons, maar de angst is groter dan ooit.”