Het is even oefenen met wegrijden, maar dan rijdt de tweewielbakfiets als een gewone fiets.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is even oefenen met wegrijden, maar dan rijdt de tweewielbakfiets als een gewone fiets. © Desiree Schippers

Dit zijn de beste gezinsfietsen

Wie kleine kinderen wil vervoeren op de fiets botst tegen een woud aan bakfietsen, mamafietsen, fietskarren en koppelstukken. Wat is wat en welke past bij jouw gezin?

Yuba Mundo
Volledig scherm
Yuba Mundo

Longtail
Wie twee kinderen heeft van (min of meer) dezelfde leeftijd, of een nog groter gezin, botst tegen de grenzen van een reguliere (mama)fiets aan. Vandaar dat de Amerikaanse longtail (cargo)bike langzaam zijn banden aan de grond krijgt in Nederland. De fiets is licht, smal en haast even wendbaar als een gewone fiets, maar voorzien van een extra lange en verstevigde bagagedrager waarop twee kinderstoeltjes achter elkaar kunnen worden gezet of, op een lang kussen, een polonaise van drie of zelfs vier ongezekerde kinderen. De echte krachtpatsers hebben een draagvermogen van 200 kilo. Wel flink trappen dus. En vaak een wat hoge opstap.

Goed uit de test bij Consumentenbond en Fietsersbond: Yuba Mundo, €999

  1. Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
    Politiegeweld Amerika

    Duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld: Dam in Amsterdam bomvol

    In Amsterdam is vandaag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol stond met duizenden mensen. Op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. Minister Grapperhaus noemt de drukte op de Dam buiten echt de perken. Hij noemt het ,,pijnlijk voor alle mensen die zich de afgelopen weken wel aan de coronamaatregelen hebben gehouden”, zegt justitieminister Ferd Grapperhaus. Burgemeester Halsema zag echter geen reden om in te grijpen. ,,De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, zo liet haar woordvoerder weten.