Dode bij brand in flat Haarlem na explosie

Video / UpdateBij een uitslaande brand in een flatgebouw in Haarlem is woensdagavond een dode gevallen. In eerste instantie werd aangenomen dat er geen slachtoffers waren, maar volgens de Veiligheidsregio Kennemerland werd in een van de appartementen een dode aangetroffen.

De brandweer in Haarlem ontruimde het flatgebouw aan de Rudolf Steinerstraat wegens een grote, uitslaande brand. Het ging in totaal om 48 woningen, zei een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond even voor 23.00 uur woensdagavond op de tweede etage. Een woordvoerder bevestigde dat er een explosie was geweest in een woning. Het is niet duidelijk wat de oorzaak daarvan was. De vier woonlagen erboven en de woningen ernaast moesten worden ontruimd uit voorzorg.

RTV-NH meldt dat de brandweer sinds 23.00 uur aan het blussen was. Even voor middernacht werd het sein brand meester gegeven. De meeste bewoners konden terugkeren naar hun woningen nadat de flat door de brandweer was onderzocht. Volgens lokale media moesten bewoners van acht appartementen voor de nacht elders worden opgevangen.

Volledig scherm
Er is veel rookontwikkeling in de flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem. © Brandweer Haarlem Oost

VRK on Twitter

grotebrand #haarlem er is een uitslaande brand op de 2e verdieping van een flatgebouw. De brandweer is begonnen met blussen nadere info volgt woordvoerder is ter plaatse.^dk

  1. Hoe een ‘gewone’ moordzaak uit Deventer zo spraakmakend kon worden
    PREMIUM

    Hoe een ‘gewone’ moordzaak uit Deventer zo spraakma­kend kon worden

    Op gruwelijke wijze wordt weduwe Jacqueline Wittenberg (60) op 23 september 1999 in Deventer vermoord. Hoewel fiscaal jurist Ernest Louwes twaalf jaar cel krijgt, blijft twijfel de zaak domineren. In deze podcast doet het onderzoeksteam van toen voor het eerst een boekje open over een van de meest spraakmakende moordonderzoeken van Nederland. ,,Er zijn fouten gemaakt. We zouden het nu heel anders hebben aangepakt.’’