Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP / AFP

Dramatische situaties in zorginstellingen na verdubbeling vacatures: ‘Zorginfarct’

Het aantal openstaande vacatures in de sector zorg en welzijn is in drie jaar tijd verdubbeld. In het derde kwartaal van dit jaar bleven 67.000 banen onbemand. Met name in de verpleging, verzorging en thuiszorg is het probleem groot.

4 reacties

 • henk manders

  2 maanden geleden
  Nee loop 2.5 jaar 6 u per dag mee, hun kennis is slecht , inzicht totaal niks , alles volgens protocollen , 10.min werken een half u achter de pc en telf !!! werkoverdracht nog veel dramatischer, ouderen wachttijden bijna een uur is normaal. tussen 11.30 en 1300u geen toiletdienst , gevolg ouderen zijn nat stoelen alzo, als je er ietsan zegt
 • henk manders

  2 maanden geleden
  alles via de pc. telf en protocollen, 10,min werken een half u .pc. drama, inzichten totaal niet, mensen nat bewoners boos , kinderen zeik broeken etc meenemen wassen omdat de dames het te druk hebben , chef wie?? allemaal. meehelpen protocollen !! kan niet !! je verricht te veel werk omdat je ouderwetse inzicht hebt wat de jeugd boos maakt en via NIVEA gelijk gaan halen en de oudjes wachtijden van uur en meer hebben, dat is de ouderen zorg in OSS.
 • J Hanegraaf

  2 maanden geleden
  We kunnen de problemen voor een groot deel aan de oorlog van Poetin wijten,maar we mogen onze ogen niet sluiten voor een groot gebrek aan toekomstvisie die decennias lang ontbreekt bij de zgn ,bestuurders, Hun grootste gebrek was het ontbreken aan controles op echt elk gebied. Studenten uit verre landen kwamen hier alleen voor de studie,en weg,hoeveel goed gemotiveerde Nederlandse jongeren hebben daardoor de hun passende studie niet kunnen doorlopen? Alles van waarde verkocht aan buitenland .
 • Frans Gijsbers

  2 maanden geleden
  Waar is ons aloude ziekenfonds. Dan waren we een stuk goedkoper uit.