Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Drie mannen die onderkoeld uit trein werden gehaald aangehouden voor winkelinbraak Eindhoven

EINDHOVEN - De drie mannen die maandagochtend uit een trein zijn gehaald, zijn na onderzoek aangehouden in verband met een winkelinbraak in Eindhoven, dat meldt de politie. 

De mannen werden rond 8.30 uur op station Venlo uit een trein gehaald met onderkoelingsverschijnselen. Dat  kwam omdat een van hen vlak van te voren in een plas in Eindhoven is gaan zwemmen. De twee anderen hebben hem gered. Dat meldt 1Limburg. Het blijkt nu dus dat de mannen vlak daarvoor probeerden in te breken in een winkel.

Kletsnatte kleren

De mannen zaten met kletsnatte kleren in de trein, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen de regionale omroep 1Limburg. Zij zouden volgens de woordvoerder uit Tanzania komen, maar dat werd later weer ingetrokken omdat ze geen identiteitspapieren bij zich hadden.

Nadat de man was gaan zwemmen, pakte het groepje de trein naar Venlo. Toen de trein daar aankwam, zijn de hulpdiensten gebeld. De mannen zijn alle drie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen. Volgens de politie verblijft een van de mannen nog in het ziekenhuis. 

De politie onderzoekt de zaak.