Volledig scherm
PREMIUM
© Nynke de Jong. © Joost Hoving

Eén opmerking van Frits Spits bleef hele weekend hangen

columnNynke de Jong schrijft vier keer per week over wat haar bezighoudt.

Wie heeft er dit weekend niet een diepe zucht geslaakt bij het lezen van het interview dat Anniek van den Brand hield met radiopresentator Frits Spits? Frits, de man die zichzelf aan zijn eigen haren uit het moeras trekt nu zijn Greetje er al een jaar niet meer is. Die eerlijk en oprecht vertelt hoe het gaat, die geen mooi weer speelt. Het gaat gemiddeld, de glans is er heel duidelijk vanaf. Frits wil over Greetje praten, want zo blijft zij bij hem. En dus schreef hij een boek over haar, en over rouw, en over de liedjes die daar volgens hem bij passen.

Eén opmerking uit het geweldige gesprek resoneerde het hele weekend in mijn hoofd. “Dat het gewone heel speciaal wordt, dat is het mooie van van elkaar houden. Daar gaat het in het dagelijks leven veel te weinig over, dat zie ik nu heel scherp.”

  1. Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om
behandelingen standaard af te wijzen
    PREMIUM

    Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om behandelingen standaard af te wijzen

    Twintig patiënten dagen zorgverzekeraar VGZ voor de rechter. Volgens de patiënten en hun revalidatieartsen worden bijna alle aanvragen voor behandeling ‘zonder objectieve reden afgewezen’. Artsen ondersteunen hun pleidooi en maken gehakt van de werkwijze van de zorgverzekeraar. Zij noemen het ‘absurd’ en ‘triest’ en vinden dat de patiënten ten onrechte de dupe zijn.