Volledig scherm
PREMIUM
Jacob en Jan (rechts) sleutelen aan de American Van van Jan en Lenie, die vermoedelijk zijn omgekomen bij de woningbrand in Duiven, afgelopen vrijdag. © Privéfoto Jacob van Eekelen

Eerbetoon met Amerikaanse busjes voor bij brand in Duiven omgekomen Jan, Lenie en Leja (20)

Ongeloof en verdriet strijden om voorrang bij de leden van The New Old Vanners, een club met Amerikaanse campers. Ze gaan ervan uit dat afgelopen vrijdag hun medeleden Jan en Lenie en hun dochter Leja (20) om het leven zijn gekomen bij de fatale brand aan de Roodwilligenstraat in Duiven. 

Jacob van Eekelen kan het nog steeds niet bevatten. Al lange tijd zijn ze bevriend met Jan en Lenie, die hij en zijn gezin jaren geleden hebben leren kennen via de Dutch American Vanclub. Een groep mensen die gek zijn op hun Amerikaanse camperbusje, met stoer uiterlijk en het bijzondere geluid van de V8-motor. 

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.