Omdat de eigenaar van de hond weigerde het dier de juiste zorg te geven, is de hond meegenomen en overgebracht naar een geheime locatie waar het dier de zorg krijgt die nodig is.
Volledig scherm
Omdat de eigenaar van de hond weigerde het dier de juiste zorg te geven, is de hond meegenomen en overgebracht naar een geheime locatie waar het dier de zorg krijgt die nodig is. © Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Eigenaar weigert voor hond met ernstige huidallergie te zorgen, overheid grijpt in: ‘Dier heeft intense jeuk’

Een hond met een zeer ernstige huidallergie is vrijdag weggehaald bij zijn baasje omdat deze weigerde voor het dier te zorgen. Het dier is overgebracht naar een geheime opvangplek waar de hond de zorg krijgt die nodig is.

  1. ‘Walgelijk’ filmpje met racistische uitspraken schaadt vertrouwen: ‘Tegen deze politie moeten we opkijken?’
    PREMIUM

    ‘Walgelijk’ filmpje met racisti­sche uitspraken schaadt vertrouwen: ‘Tegen deze politie moeten we opkijken?’

    Politiemensen die samen naar buiten traden om racisme van collega's aan de kaak te stellen, vrezen dat échte veranderingen uitblijven. De politieleiding bezweert het tegendeel. Voor Nederlanders met een migratieachtergrond is het uitgelekte filmpje de zoveelste klap in het gezicht. ,,Het gedrag dat ik hier zie, is gedrag dat ik eerder bij een hooligan zou verwachten dan bij de personen die de wet dienen te handhaven.”