Volledig scherm
Marjo Ladage © AD

Eindelijk rechtszaak tegen Bulgaar die Marjo's per ongeluk overgemaakte 17.000 euro inpikte

De Bulgaarse man die begin 2016 per ongeluk 17.000 euro spaargeld van Marjo Ladage uit Hellevoetsluis op z'n rekening zag binnenkomen, staat in augustus dan eindelijk voor de rechter in Rotterdam. De man heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Hij kreeg het geld omdat Ladage haar geld per ongeluk naar een oud, inmiddels hergebruikt rekeningnummer had overgmaakt.

Marjo Ladage kon zich destijds wel voor haar kop slaan. Alweer 3,5 jaar geleden maakte ze 17.000 euro over van haar gewone rekening naar haar spaarrekening. Per ongeluk stuurde ze het geld echter naar haar oude spaarrekening die allang was opgeheven, maar nog wel in haar digitale adresboekje stond. 

Vaag adres

Extra pech voor Marjo: haar oude spaarrekeningnummer was inmiddels hergebruikt en toebedeeld aan iemand anders. Dat bleek een Bulgaarse man met een vaag adres in Amsterdam. Die zag z'n kans schoon: hij nam het geld op en verdween. Alleen bij hem kan Marjo haar geld terughalen. 

Eind 2016 maakte justitie bekend dat de man die Marjo's spaargeld zo ‘dankbaar’ had ontvangen, vermoedelijk toch was aangehouden. Justitie startte een onderzoek maar stelde Ladages zaak zo vaak uit dat ze tot twee keer toe bezwaar maakte bij het Openbaar Ministerie Rotterdam. Pas tijdens een strafzaak kan ze immers een schadeclaim indienen voor haar verduisterde spaargeld. Afgelopen week kreeg ze een brief waarin staat dat de zaak 16 augustus dan eindelijk dient voor de rechtbank in Rotterdam.

Marjo Ladage deed destijds zaken bij ABN Amro. Nog niet alle banken deden toen aan een naam- en nummercheck. Inmiddels is dat - mede door dit incident - wel het geval.