Volledig scherm
PREMIUM
Giuseppe T. © Politiefoto

‘Elke drie maanden kwam er 2000 kilo cocaïne binnen’

Maffiakopstuk praatGiuseppe T. was jarenlang een spil in de internationale drugshandel. Sinds hij is overgelopen naar justitie, verlinkt hij zakenpartners uit de Amsterdamse onderwereld. Zijn verhaal doet denken aan een heuse speelfilm. ,,Er waren dagen dat er drie à vier auto’s per dag, elk met 20 kilo coke, naar Italië reden.”

Achter zijn jongensachtige gezicht en stekeltjeskapsel zou je niet meteen een maffiakopstuk zoeken. Maar schijn bedriegt: toen T. in 2003 na een gevangenisstraf vrijkwam, groeide hij uit tot een belangrijke schakel in de cocaïne-import voor verschillende clans van de ‘Ndrangheta, de machtige maffiatak uit Zuid Italië.

Nadat T. betrokken was bij een partij cocaïne van duizend kilo die nooit in Nederland aankwam, vreesde hij door zijn eigen organisatie te worden geliquideerd. In 2015 gaf hij zich over aan justitie in Italië. Sindsdien doet hij een boekje open over zijn verleden als internationale drugshandelaar.

  1. 85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’
    PREMIUM

    85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’

    Het Almeerderstrand krioelt deze dagen van de vrouwen - en vliegen - tijdens de Libelle Zomerweek, dit jaar extra feestelijk omdat het blad 85 jaar bestaat. Duizenden moeders, dochters en vriendinnen geven gemiddeld tachtig tot negentig euro per dag uit aan allerhande snuisterijen zoals ontharingsrollers, slippers met glitters en massagekussens. Onder meer Luv’, Glennis Grace en Jody Bernal zorgen voor het muzikale vermaak. Vanwege het thema ‘Een feest voor vriendinnen’ vroegen we drie vriendinnenclubjes naar hun vriendschap.