Volledig scherm
PREMIUM
De Apeldoornse burgemeester John Berends stond ook de pers te woord over de situatie.

Emigreren? Volkert van der Graaf woont ‘gewoon’ in Apeldoorn en Harderwijk

Volkert van der Graaf, de bekendste moordenaar van Nederland, is nog ‘gewoon’ in Apeldoorn en Harderwijk. Hij sprak een jaar geleden zijn wens uit om te emigreren, maar daar is niets van terechtgekomen. Verhuist de moordenaar van Pim Fortuyn alsnog naar het buitenland, zoals hij de rechter voorspiegelde? Op zoek naar Volkert van der Graaf...

Zonwering voor de ramen verspert alle inkijk. Een klein raam op ooghoogte in de grote voordeur wordt afgeschermd met een gordijntje. Het monumentale gebouw in Apeldoorn oogt verlaten. Wie niet beter weet, zou denken dat het pand al jarenlang leeg staat. ,,Nooit zie ik iemand in of uit lopen”, vertelt een jonge buurvrouw over de mysterieuze buurman, die ze niet ziet of spreekt.

Quote

Wat kan ik voor jullie doen, heren?

Volkert van der Graaf

De eigenaar van een café in de buurt voorspelt dat aanbellen een kansloze missie is. ,,Hij doet de deur toch niet open als hij geen bezoek verwacht”, verzekert hij. Na de bel enkele seconden te hebben ingedrukt, klinkt in de gang toch gestommel. Aan het slot wordt haastig gerommeld. Enkele seconden later zwaait de deur met een vaart open. Op de drempel staat een klein mannetje, ongeschoren en gekleed in een grijs shirt en daarover een zwart trainingsjack. Eronder een trainingsbroek en een paar gymschoenen. Hij kijkt met vriendelijke, maar priemende ogen voor zich uit. Een onbezorgde blik. Met een opvallend Zeeuws accent vraagt hij: ,,Wat kan ik voor jullie doen, heren?”

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.