Volledig scherm
PREMIUM
De Apeldoornse burgemeester John Berends stond ook de pers te woord over de situatie.

Emigreren? Volkert van der Graaf woont ‘gewoon’ in Apeldoorn en Harderwijk

Volkert van der Graaf, de bekendste moordenaar van Nederland, is nog ‘gewoon’ in Apeldoorn en Harderwijk. Hij sprak een jaar geleden zijn wens uit om te emigreren, maar daar is niets van terechtgekomen. Verhuist de moordenaar van Pim Fortuyn alsnog naar het buitenland, zoals hij de rechter voorspiegelde? Op zoek naar Volkert van der Graaf...

Zonwering voor de ramen verspert alle inkijk. Een klein raam op ooghoogte in de grote voordeur wordt afgeschermd met een gordijntje. Het monumentale gebouw in Apeldoorn oogt verlaten. Wie niet beter weet, zou denken dat het pand al jarenlang leeg staat. ,,Nooit zie ik iemand in of uit lopen”, vertelt een jonge buurvrouw over de mysterieuze buurman, die ze niet ziet of spreekt.

Quote

Wat kan ik voor jullie doen, heren?

Volkert van der Graaf

De eigenaar van een café in de buurt voorspelt dat aanbellen een kansloze missie is. ,,Hij doet de deur toch niet open als hij geen bezoek verwacht”, verzekert hij. Na de bel enkele seconden te hebben ingedrukt, klinkt in de gang toch gestommel. Aan het slot wordt haastig gerommeld. Enkele seconden later zwaait de deur met een vaart open. Op de drempel staat een klein mannetje, ongeschoren en gekleed in een grijs shirt en daarover een zwart trainingsjack. Eronder een trainingsbroek en een paar gymschoenen. Hij kijkt met vriendelijke, maar priemende ogen voor zich uit. Een onbezorgde blik. Met een opvallend Zeeuws accent vraagt hij: ,,Wat kan ik voor jullie doen, heren?”

 1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.