Brandweerlieden, ambulancemedewerkers en agenten schoten te hulp, nadat twee Poolse zonnepanelenleggers door het slechte dak in Den Ham vielen.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerlieden, ambulancemedewerkers en agenten schoten te hulp, nadat twee Poolse zonnepanelenleggers door het slechte dak in Den Ham vielen. © News United/Emiel Geerding

Er was geen gevaar, zei de voorman, en toen brak het dak: ‘Hij wordt nooit meer de oude’

De dakplaten bij de manege in Den Ham waren poreus. Ze kraakten. Maar de Poolse medewerkers gingen door. Zonder veiligheidsgordels - die lagen in de bus - zouden ze de zonnepanelen leggen. Dat liep niet goed af. Over een ongeluk, waarvan er afgelopen anderhalf jaar meer dan 40 gebeurden. „‘Ah, het gaat wel’. Daarin schuilt het gevaar.”

  1. Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat
    PREMIUM

    Familie Donker Dohmen bedacht list om zonen twee namen mee te geven, nu mag iedereen dat

    Wat een strijd was het, toen het echtpaar Donker Dohmen hun twee achternamen wilde doorgeven aan hun kinderen. Terwijl vrouwen steeds geëmancipeerder werden, was het kiezen van achternamen tot dinsdag ‘ouderwets’ beperkt, vaak in het nadeel van de moeder. ,,Het was net of ik er niet bij hoorde”, vindt Sandra, moeder van drie zonen. Waar zij destijds een list bedachten, kan vanaf nu iedereen twee achternamen krijgen.