Volledig scherm
PREMIUM
© Özcan Akyol. © Joost Hoving

Er zijn jongeren die zich militant opstellen als de Tweede Wereldoorlog klassikaal besproken wordt

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Terwijl in Auschwitz-Birkenau op indrukwekkende wijze werd herdacht dat het voormalige concentratiekamp aldaar 75 jaar geleden is bevrijd, barstte in Nederland een debat los over de wijze waarop onze scholen aandacht dienen te schenken aan de Holocaust.

Want dat gaat niet zomaar: er zijn jongeren, voornamelijk met een islamitische achtergrond, die zich militant opstellen als deze geschiedenis klassikaal besproken moet worden.

Omdat ik veel gastlessen op middelbare scholen geef, weet ik dat er docenten bestaan, met name in het westen van het land, die het onderwerp liever mijden – het verzandt al snel in complottheorieën en deerniswekkende opmerkingen als: ‘Het was hun eigen schuld.’

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.