Erehaag van 200 vrachtwagens bij uitvaart van truckster Daisy die omkwam bij ongeluk op A50 Berghem

VIDEOElk van de tweehonderd vrachtwagens die vandaag een erehaag vormden voor de 26-jarige Daisy Peters-Kuyer uit het Limburgse Afferden heeft een roos en een lint voorop. De truckster kwam vorige week om het leven bij een ongeluk op de A50 bij Berghem in de richting van Nijmegen.

Op initiatief van haar vriendin Frauke Wanschers-Aarts uit Boxmeer kwamen haar collega-truckers met hun wagens naar Beuningen. Voor de uitvaart vormden zij met ruim 200 wagens een erehaag. Vijftig trucks reden vervolgens in konvooi naar het uitvaartcentrum. Voorop de eerste wagen met Daisy haar kist. 

Daisy kwam 24 oktober om het leven bij een ongeval. Bij dat ongeval vloog de vrachtwagen van Daisy meteen in brand. Het groots afscheid voor Daisy werd door vrienden georganiseerd. Zo werd de oproep op Facebook om met een groot konvooi met roze linten naar de dienst te komen massaal opgepakt. Het plan was een konvooi met 50 vrachtwagens, maar er waren meer dan 200 wagens aanwezig.

Volledig scherm
De vrachtwagen met de kist van Daisy. © Videostill
Volledig scherm
De vrachtwagens stellen zich op voor de uitvaart van Daisy in Beuningen. © DG
Volledig scherm
De vrachtwagens stellen zich op voor de uitvaart van Daisy in Beuningen. © DG
Volledig scherm
De vrachtwagens stellen zich op voor de uitvaart van Daisy in Beuningen. © DG
  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.