Volledig scherm
PREMIUM
© Studio Ski

Ernest (71) werd zestig jaar later weer verliefd op zijn jeugdliefde

BV de LiefdeIn de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Bij een concert kwam Ernest (71) zijn oude jeugdliefde Cécile (69) tegen. De vonk sloeg precies zo over als bijna zestig jaar geleden.

,,Een jaar geleden pakte mijn vrouw haar biezen. De laatste jaren was onze verstandhouding verslechterd; we woonden onder één dak, maar gingen ieder onze eigen weg. Waarvoor ik al bang was geweest toen we trouwden - dat ons leeftijdsverschil van zeventien jaar een probleem zou worden - gebeurde ook. We begrepen elkaar steeds minder, zij wilde andere dingen en kon sneller schakelen dan ik. Zouden we een jarige kennis bezoeken, maar kwamen er van tevoren vrienden van haar leeftijd langs, dan ging zij liever met hen de stad in. Terwijl zij dan aan het dansen was, zat ik in m’n eentje op die verjaardag. We kregen een ander ritme. Dat ze nog werkte terwijl ik al jaren met pensioen was, hielp ook niet.

  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.