Mark van den Oever van Farmers Defence Force bij het Binnenhof. De boerenprotestgroep protesteert tegen voermaatregelen van minister Carola Schouten (Landbouw), waar in de Tweede Kamer over gedebatteerd wordt.
Volledig scherm
Mark van den Oever van Farmers Defence Force bij het Binnenhof. De boerenprotestgroep protesteert tegen voermaatregelen van minister Carola Schouten (Landbouw), waar in de Tweede Kamer over gedebatteerd wordt. © ANP

Farmers Defence Force verliest kort geding: trekkers blijven verboden bij boerenprotesten

De boeren van Farmers Defence Force (FDF) mogen de komende dagen in de veiligheidsregio Groningen geen landbouwvoertuigen gebruiken bij hun demonstraties. Dit heeft de rechtbank in Groningen donderdag beslist. FDF had een kort geding aangespannen tegen de veiligheidsregio.

  1. Politie Apeldoorn deelt corrigerende tik uit na agressief en 'levensgevaarlijk rijgedrag’
    PREMIUM
    video

    Politie Apeldoorn deelt corrigeren­de tik uit na agressief en 'levensge­vaar­lijk rijgedrag’

    Is het normaal dat een politieman iemand, die hij al op de grond in bedwang houdt, nog een klap geeft? De twee Apeldoornse jongens die dat woensdagavond filmden in de buurt van het Oranjepark keken daar wel gek van op. De politie van Apeldoorn reageert op de videobeelden: ,,Iemand die zich zo heftig verzet dat we hem niet goed kunnen aanhouden, kan een vervelende tik krijgen.”