Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Fatale schietpartij Amsterdam: twee verdachten vast

Na de dodelijke schietpartij in Amsterdam-Zuidoost, gisteravond, heeft de politie twee verdachten aangehouden. Ze komen uit Amsterdam en zijn 22 en 23 jaar oud. 

De politie heeft nog niet bekendgemaakt wie het slachtoffer is, alleen dat het om een man gaat. Hij overleed ter plaatse op de Krootstraat in de Bijlmer-Oost. Bij de schietpartij raakte ook een 29-jarige Amsterdammer gewond. Hij ligt in het ziekenhuis.

De eerste verdachte werd kort na het geweld in de buurt opgepakt. Hij voldeed aan het signalement van de dader. De tweede verdachte werd later ingerekend. Over de achtergrond van de schietpartij is nog niets bekend. De politie vraagt getuigen contact op te nemen.

Wegrijdende auto

Volgens de politie zijn ook schoten gelost op een wegrijdende auto. Die is later teruggevonden in de wijk IJburg. ,,Vooralsnog lijkt deze auto niets met het incident te maken te hebben'', aldus een woordvoerder.

Bij het incident bezweek een man aan zijn verwondingen. Een 29-jarige Amsterdammer raakte gewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

De schietpartij vond plaats rond 23.10 uur. De politie startte bij aankomst meteen met het reanimeren van een gewond persoon in een auto, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

  1. Ad (79) kan geen kant op in door coronavirus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’
    PREMIUM
    Video

    Ad (79) kan geen kant op in door coronavi­rus getroffen hotel op Tenerife: ‘Thuisfront is in paniek’

    Een heerlijke zonnige vakantie op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife is vanochtend voor Ad Elissen (79) en zijn tien jaar jongere echtgenote uitgelopen op een deceptie. Het Bredase echtpaar moet maximaal veertien dagen in quarantaine in hun hotel omdat bij een 69-jarige Italiaanse gast het coronavirus is vastgesteld. ,,We hadden het hier hartstikke leuk, tot die brief onder onze deur werd geschoven.”