Volledig scherm
Een koningspython. © Getty Images/iStockphoto

Felgele koningspython op de stoep: studenten schrikken zich rot

Leidse studenten schrokken zich in de nacht van zondag op maandag rot: ze troffen een felgele koningspython aan op de binnenplaats van hun studentencomplex aan de Pelikaanhof. De dierenambulance haalde het dier op. 

Een van de bewoonsters van het studentencomplex kwam 's nachts terug van haar werk en zag het imposante dier op de stoep liggen. „Ik dacht even dat ik hallucineerde, het was zo vreemd,’’ vertelt ze aan Leids Universitair Weekblad Mare.  

Het is nog onduidelijk hoe het beest op de binnenplaats van het studentencomplex terecht is gekomen, laat Yvonne Hijman van de Leidse dierenambulance aan Omroep West weten. „Misschien is het dier ontsnapt, maar we hebben nog geen melding van iemand die zijn python kwijt is.’’

Ongevaarlijk

Hoewel de naam anders doet vermoeden is de koningspython ongevaarlijk voor mensen. Het is een niet-giftige wurgslang die knaagdieren, amfibieën, hagedissen en vogels eet. 
Op dit moment verkeert de koningspython in goede gezondheid en wacht de dierenambulance nog op een bericht van de eigenaar. 

  1. Trekker met bekende boerenactivist veroorzaakt levensgevaarlijke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’

    Trekker met bekende boerenacti­vist veroor­zaakt levensge­vaar­lij­ke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’

    Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite.
  2. Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole

    Te hard rijden, smartpho­nes en alcohol: meer verkeerson­ge­luk­ken door minder politiecon­tro­le

    Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.