Volledig scherm
De Ochtend Show to go woensdag 22 mei. © De Ochtend Show to go/Mitchell van Voorbergen

Foodblogger Susan Aretz en musicalactrice Anouk Maas in De Ochtend Show to go

Foodblogger Susan Aretz is woensdagochtend te gast in De Ochtend Show to go over de campagne Samen tegen Voedselverspilling van het Voedingscentrum. Ook musicalactrice Anouk Maas, die vanaf deze week te zien is in de musical Best of Broadway is in de studio. Presentatoren zijn Anne-Marie Fokkens en Jörgen Raymann.

Het Voedingscentrum is begonnen met een nieuw onderzoek naar weggegooide etenswaren. Wat zit er allemaal in onze vuilniszakken en wat had er gered kunnen worden? De laatste keer dat dit gebeurde was in 2016, tijd voor een nieuwe tussenstand. Susan Aretz, foodblogger op Smulpaapje.nl, is ambassadeur van de campagne Samen tegen Voedselverspilling en probeert zo min mogelijk kliekjes weg te gooien. Maar hoe doet ze dat? En hoe kun je kliekjes voorkomen?

Naast haar is ook musicalster Anouk Maas te gast. Zij schittert in de musical Best of Broadway, die deze week in première gaat. Aanvankelijk zou Pia Douwes hierin spelen, maar vanwege fysieke klachten is haar rol overgenomen door Maas.

De Ochtend Show to go is elke werkdag vanaf 07.30 uur te zien in onze app en op onze website.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Bekende boerenactivist zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte

    Bekende boerenacti­vist zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te

    Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite.
  2. Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole

    Te hard rijden, smartpho­nes en alcohol: meer verkeerson­ge­luk­ken door minder politiecon­tro­le

    Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.