Op 18 september vorig jaar werd advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Wiersum stond  kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi.
Volledig scherm
Op 18 september vorig jaar werd advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi. © ANP

Forensisch Instituut kraakt geheime iPhone van kroongetuige Nabil B.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de mobiele telefoon gekraakt die kroongetuige Nabil B. in zijn cel had. Dat blijkt uit een brief van de rechter-commissaris die deze nieuwssite heeft ingezien. B. ontkende eerder dat hij een mobiele telefoon in zijn cel heeft gehad. 

  1. Politie Apeldoorn deelt corrigerende tik uit na agressief en 'levensgevaarlijk rijgedrag’
    PREMIUM
    video

    Politie Apeldoorn deelt corrigeren­de tik uit na agressief en 'levensge­vaar­lijk rijgedrag’

    Is het normaal dat een politieman iemand, die hij al op de grond in bedwang houdt, nog een klap geeft? De twee Apeldoornse jongens die dat woensdagavond filmden in de buurt van het Oranjepark keken daar wel gek van op. De politie van Apeldoorn reageert op de videobeelden: ,,Iemand die zich zo heftig verzet dat we hem niet goed kunnen aanhouden, kan een vervelende tik krijgen.”