Volledig scherm
PREMIUM
© Ruben Schipper

Gaat de Veluwe op slot? Natuurbeheerders worstelen met belangen

De Veluwse natuur heeft meer rust en bescherming nodig, vindt de provincie Gelderland. Daarom zijn plekken in het bos die nu nog toegankelijk zijn voor het publiek, dat in de toekomst mogelijk niet meer. Gaat de Veluwe op slot?   

Van twee bedreigde vogels, tapuit en duinpieper, zijn op de Veluwe al helemaal geen broedparen meer te vinden. De boomleeuwerik, wespendief, draaihals en zwarte specht dalen zo hard in aantal dat ingrijpen noodzakelijk is. En ja, dat is voor een groot deel te wijten aan menselijk handelen. Vogels zijn namelijk gebaat bij rust, zeker tijdens het broedseizoen. En die krijgen ze niet als wandelaar en fietsers dagelijks door hun leefgebied banjeren. 

  1. Zaak terreurverdachten, onvrede over Eredivisietijden en beste bartender in De Ochtend Show to go

    Zaak terreurver­dach­ten, onvrede over Eredivisie­tij­den en beste bartender in De Ochtend Show to go

    In De Ochtend Show to go van maandag 19 augustus praat Cyril Rosman ons bij over de zaak van de terreurverdachten die vorig jaar opgepakt werden. Matthijs Keuning legt ons uit waarom voetbalsupporters ontevreden zijn met de nieuwe Eredivisietijden op zondagavond. Ook live in de studio is Tess Posthumus, die in 2018 uitgeroepen werd tot beste vrouwelijke bartender. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.