Geen ‘echte’ marathon? Dan maar een wereldrecordpoging op de loopband

videoTweemaal strandde haar eerste marathon vroegtijdig. Sabine Wassink (30) uit het Overijsselse Rijssen stapt nu over op een loopband en hoopt daarop morgen te debuteren met een nieuw officieel wereldrecord.

De Marathon Rotterdam van 2019 zou het debuut zijn van Sabine Wassink op de wedstrijd over 42,195 kilometer. Een ongelukje tijdens de wintersportvakantie, waarbij de Rijssense haar binnenste knieband en voorste kruisband scheurde, gooide roet in het eten. Hersteld van een operatie en revalidatie keek de hardloopster verlangend uit naar het volbrengen van haar eerste marathon dit jaar. Die zou ze afgelopen zondag, opnieuw in de Maasstad, hebben gelopen. Maar het evenement werd geschrapt als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. 

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Hij pakte mijn vaders moordenaar’

    Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Hij pakte mijn vaders moordenaar’

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).