Het opvangschip aan de kade in Velsen-Noord biedt plek aan maximaal duizend personen. Op dit moment zijn er bewoners uit onder andere Syrië, Afghanistan, Iran, Jemen, Somalië en Eritrea.
Volledig scherm
PREMIUM
Het opvangschip aan de kade in Velsen-Noord biedt plek aan maximaal duizend personen. Op dit moment zijn er bewoners uit onder andere Syrië, Afghanistan, Iran, Jemen, Somalië en Eritrea. © Olaf Kraak

Geen overlast van enorme asielboot, tóch stemmen veel inwoners Velsen tegen verlenging

De bijna duizend asielzoekers op de enorme veerboot aan de kade in Velsen-Noord zorgen niet voor overlast, toch stemmen veel omwonenden straks tegen verlenging van het contract. ,,De gemeente en Den Haag hadden beloofd dat het maar voor een half jaar was.”

 1. Vrouwen woest over obsessieve voortplantingsdrift van spermadonor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhouden’
  PREMIUM
  kort geding

  Vrouwen woest over obsessieve voortplan­tings­drift van spermado­nor Jonathan: 'Hij laat zich niet tegenhou­den’

  De 41-jarige spermadonor Jonathan M. staat volgende maand voor de rechter in een unieke zaak. De Hagenaar is aangeklaagd voor het misleiden van honderden vrouwen wereldwijd en het verwekken van mogelijk 550 donorkinderen. Een slachtoffer en stichting Donorkind eisen dat hem verboden wordt nog zaad te doneren. Portret van een man met een obsessieve voortplantingsdrift.
  Den Haag