Volledig scherm
Impressie nieuwe Feyenoord Stadion © OMA

Geen regenscherm, maar vast dak op nieuw Feyenoordstadion

Het nieuwe stadion van Feyenoord krijgt toch een vast, schuivend dak. Dat heeft architect David Gianotten van bureau OMA vanavond bekend gemaakt in de Kuip. Tot nu toe was er sprake van een ‘regenscherm’. ,,Maar akoestisch heeft een vast dak veel meer waarde’’, legt hij uit.

Volgens hem wordt het een constructie die uit staal en kunststof bestaat. Dat zal vanonder de vaste overkapping tevoorschijn komen, en in het midden sluiten. Hij benadrukt dat dit ontwerp geen extra kosten met zich meebrengt. ,,Het was altijd een keuze tussen een regenscherm en een vast dak. Die knoop hebben we nu doorgehakt’’, legt hij uit. Het definitief ontwerp moet in september klaar zijn. De bouwkosten blijven 365 miljoen euro.

Naast een vast dak krijgt het stadion ook een ‘spelerstunnel‘, net zoals de Kuip nu heeft. ,,Dat systeem nemen we over uit het huidige stadion.‘’ Rond het veld komt geen gracht. De geplande voetbaltempel op Zuid telt drie ringen: twee met 20.000 plaatsen en de bovenste met 23.000.

De bouw van het toekomstige onderkomen van Feyenoord start in april 2021. De opening is gepland in voorjaar 2024. Het complex telt 63.000 zitplaatsen. Eerder vandaag maakte Stadion Feijenoord bekend dat de financiering op koers ligt. Met name de interesse voor aandelen is groot: al voor 70 procent van het totale pakket van 202 miljoen euro zijn gegadigden.

  1. Roethof betwist dna, maar OM is resoluut: ‘haar, huid èn speeksel van Brech gevonden op Nicky’
    LIVE TWITTER

    Roethof betwist dna, maar OM is resoluut: ‘haar, huid èn speeksel van Brech gevonden op Nicky’

    Het OM heeft behalve huid, haar en speeksel van Brech op Nicky Verstappen ook de beschikking over een tot dusver onbekende getuigenverklaring van twee vrouwen die Brech in 1998 hebben zien fietsen met een jongetje achterop, op blote voeten en een rode broek aan. Roethof betwist de kracht van het dna-bewijs en de verklaring. ‘Dit is rijp voor de prullenbak'. Volg de zitting via het live twitter-verslag onderaan dit artikel.