Volledig scherm
PREMIUM
Politie te paard, gisteravond op een parkeerplaats bij een McDonalds in de buurt van Katwijk. © ANP

Gemeente en politie bedankt na Project X: ‘Hebben stinkend hun best gedaan’

Bewoners van Katwijk bedanken de gemeente Cuijk en politie voor het ‘adequate en kordate’ optreden bij het aangekondigde Project X-Feest. ,,Hierdoor hebben jullie schade en onrust weten te voorkomen. Wij hebben ons veilig gevoeld en zijn erg opgelucht’’, schrijft de dorpsraad, die namens alle inwoners spreekt, vandaag op Facebook.

Katwijk zat de afgelopen week in onzekerheid nadat een digitale uitnodiging, die een 15-jarige inwoonster stuurde vanwege haar verjaardagsfeestje, was ‘gekaapt’. Op een later offline gehaalde evenementenpagina op Facebook lieten vervolgens 8.000 mensen weten dat ze op haar feestje zouden komen. Nog eens 18.000 zeiden geïnteresseerd te zijn. De Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar gaf afgelopen week herhaaldelijk aan dat er gisteravond geen feest zou zijn in Katwijk.

 1. Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

  Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

  De komende dagen ligt in een flink deel van het land de temperatuur ruim boven de 30 graden. Het KNMI heeft voor heel Nederland (uitgezonderd de Wadden) code oranje afgegeven. Later deze week is er zelfs kans dat er een weeralarm, een code rood, komt. Het RIVM heeft inmiddels ook een hitteplan afgekondigd voor heel Nederland. Donderdag wordt de warmste dag van de week met temperaturen oplopend tot 38 graden.
 2. De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club wil buitensluiten, is lachwekkend
  PREMIUM
  column

  De suggestie dat De Zwarte Cross moedwillig een club wil buitenslui­ten, is lachwek­kend

  Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. De humorloze gevoeligheid die momenteel door Nederland rondwaart, bereikte gisteren een nieuw dieptepunt toen de organisatie van De Zwarte Cross zich genoodzaakt voelde om excuses te maken voor wat teksten. Het festival, dat bekendstaat om zijn maatschappelijke betrokkenheid én satirische uitingen, kreeg zware kritiek te verduren omdat er een bordje en een zeil was opgehangen met de teksten ‘Allah’s afbakbar’ en ‘Leve de Kleurling’.