Volledig scherm
© ANP

Gevangene bajes Leeuwarden wegens mogelijk ontsnappingsplan overgeplaatst

Een gedetineerde van de gevangenis in Leeuwarden is  gisteren ‘uit voorzorg’ overgeplaatst naar een andere penitentiaire inrichting, meldt de Dienst Justitiële Inrichten (DJI). Aanwijzingen die op de voorbereidingen voor een mogelijke ontsnapping duiden, maken dit noodzakelijk.

,,Hij is uit voorzorg overgeplaatst’’, zegt woordvoerder René Hut van de DJI tegen de Leeuwarder Courant. De dienst wil verder niet veel over de zaak kwijt. Naar welke inrichting de man is gebracht, wordt dan ook niet bekendgemaakt schrijft de krant.

Het nieuws komt in de week dat de dienst bekendmaakte dat er in Leeuwarden een afdeling voor zware criminele criminelen komt. Die afdeling komt onder intensief toezicht te staan. Per 1 maart er op de afdeling plaats voor maximaal twaalf gedetineerden.

Van degenen die daar belanden, is bekend er een verhoogd risico is dat zij in de gevangenis doorgaan met criminele activiteiten en mogelijk andere gedetineerden rekruteren voor een criminele organisatie. Ook kunnen er gedetineerden worden geplaatst die vluchtgevaarlijk zijn. 

 1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

  Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

  Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.
 2. Bruiloftschutter verrichtte 'goede daad' door pistool uit handen van heethoofd te trekken
  eis: 18 jaar cel

  Bruiloft­schut­ter verrichtte 'goede daad' door pistool uit handen van heethoofd te trekken

  Tugay G. dacht naar eigen zeggen een goede daad te verrichten toen hij op een bruiloft een pistool in handen kreeg van ‘een heethoofd’. Dan zou er tenminste niet mee geschoten worden. Maar even later haalde hij zelf drie keer de trekker over te midden van allerlei gasten. Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel tegen de man die vorig jaar drie mensen verwondde bij een schietincident in Beckum Palace.