Gevecht bij voetbalclub: 34-jarige man die met vuistslag doelman knock-out slaat aangehouden

VIDEOEen voetbalwedstrijd tussen VV Uno uit Hoofddorp en het Haarlemse Geel-Wit is gisteren compleet uit de hand gelopen. Er werd over en weer geslagen. De hardste klap werd uitgedeeld door een grensrechter, die volgens meerdere bronnen ook voor Geel-Wit speelt. De 34-jarige Haarlemmer is aangehouden, zo heeft de politie vandaag bekend gemaakt. 

Het eerste team van VV Uno uit Hoofddorp nam het thuis op tegen het Haarlemse Geel-Wit. Nadat het op het veld uit het hand loopt, en er over en weer geslagen wordt, mengt een grensrechter zich in het gevecht. De grensrechter gekleed in het oranje met nummer 2 op zijn shirt, gooit zijn geel-rode grensrechtervlaggetje op de grond en haalt met een krachtige vuistslag uit naar de doelman van Uno. De man in het rood met nummer 1 op zijn shirt gaat meteen tegen de grond. Medische begeleiders rennen direct het veld op om zich over de keeper te ontfermen. 

Geel-Wit

De Uno-doelman is daarbij bewusteloos geslagen. Dat zegt voorzitter jeugdcommissie Lennert Böhmer van Geel-Wit. De politie heeft de verdachte aangehouden voor mishandeling. De grensrechter, die zelf ook voetbalt voor Geel-Wit, ging op de doelman af en deelde de knock-out uit, zo is ook te zien op videobeelden van deze website. Het slachtoffer werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht en bleek daar een hersenschudding te hebben opgelopen, meldt de politie. 

Volledig scherm
© Rowin van Diest

Verontschuldigend

,,We vinden het heel erg wat er is gebeurd. Iedereen is erg aangeslagen. We willen juist bekendstaan als een sportieve en veilige club’', verklaart Lennert Böhmer verontschuldigend. Volgens hem stond de verdachte niet bekend als iemand met een ,,kleurrijk kaartverleden’’. Aan RTL Nieuws laat hij later weten dat de grensrechter door het bestuur geschorst wordt.

De vechtpartij vond plaats op Sportpark De Deugd aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp, VV Uno speelt daar sinds 2010. Politieagenten begeleidden de tegenstanders van het Haarlemse Geel-Wit naar de parkeerplaats zodat deze de Hoofddorpse voetbalclub konden verlaten zonder dat opnieuw vechtpartijen uitbraken.

De club reageert: ,,Voetbal Vereniging UNO keurt iedere vorm van geweld zowel op als rondom de velden af. Als vereniging hebben wij respect en sportiviteit hoog in het vaandel staan. Het bestuur zal in gesprek gaan met alle betrokken partijen om dit incident verder te bespreken en waar nodig gepaste maatregelen te treffen. Samen zijn wij UNO.”

Volledig scherm
© videostill