Volledig scherm
© DG

Gevonden skelet is van gezochte Tielenaar die huis wilde laten ontploffen

Het stoffelijk overschot dat paasmaandag in Tiel werd gevonden, is geïdentificeerd, volgens de politie gaat het om een 66-jarige man uit Tiel. De man verdween spoorloos nadat hij in oktober had gedreigd zijn huis op te blazen.

Maandag ontdekte een passant een schedel aan de Grotebrugse Grintweg. Volgens de politie hebben de resten enige tijd op de vindplaats gelegen. Na uitvoerig onderzoek werd het lichaam gevonden. Dat werd overgebracht naar het mortuarium van de afdeling Forensische Opsporing in Elst. 

Spoorloos

Daar werd de identiteit van het slachtoffer vastgesteld. De politie heeft de nabestaanden van de man op de hoogte gebracht. Over de doodsoorzaak wordt geen mededeling gedaan. Van een misdrijf is geen sprake.

De 66-jarige Tielenaar was sinds oktober spoorloos nadat hij had gedreigd zijn woning aan de Oude Medelsestraat op te blazen. In de woning trof de politie jerrycans met benzine en gasflessen aan. Ondanks een uitvoerige zoektocht werd de man niet gevonden. De burgemeester liet de woning sluiten na het voorval. 

Zit jij in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.

  1. Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoorzaak mogelijk nooit duidelijk’
    PREMIUM

    Zorgen na vondst Anja Schaap: ‘Doodsoor­zaak mogelijk nooit duidelijk’

    Het wordt voor pathologen een enorm karwei om de exacte doodsoorzaak van Anja Schaap vast te stellen. Dat meldt Frank van de Goot, de bekende patholoog van Nederland. ,,Deze vrouw heeft waarschijnlijk zo lang in het water gelegen dat eventuele oppervlakkige verwondingen als krassen en bulten al verloren zijn gegaan. Is ze door verstikking om het leven gekomen, dan kun je dat al helemaal niet meer vaststellen.”