Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Gewelddadige seksincasso in Diepenheim: celstraffen geëist

Als een inwoner uit de Overijsselse plaats Diepenheim te weinig betaalt voor een seksuele dienst, zoeken de prostituee en een bodyguard hem op in zijn slaapkamer. Justitie eist straffen voor deze gewelddadige ‘incassopraktijk’.

Sandra B. (46) noemt zich ‘Luna’ op de erotische website Kinky.nl. De Enschedese verleent seksuele diensten bij een man thuis. ‘Diepenheim’, noemt zij de vaste klant. Maar ‘Diepenheim’ kan niet de verlangde 100 euro voor de betaalde liefde betalen. Hij telt 30 euro neer. De rest belooft hij later te voldoen.

Fietsenmaker

Maar als Sandra ’Diepenheim’ via WhatsApp tot betalen maant, geeft hij niet thuis. Hij moet een wasmachine aanschaffen en wil voor 1500 euro een fiets kopen. ‘De fietsenmaker gaat voor’, meldt hij.

Dat pikt de ‘gastvrouw’ niet. ‘Dan zal ik jou uit de droom helpen’. Na die boodschap blokkeert de seksklant haar telefoonnummer. Sandra loopt in de proeftijd van een veroordeling voor afpersing. Eerst probeert zij via de smartphone van haar zwakbegaafde dochter tot ‘Diepenheim’ door te dringen, maar zij weigert medewerking. Sandra trommelt dan haar nicht Ineke S. (33) op. Ook verschijnt Mario S. ten tonele, een opgefokte, potige man uit Enschede ‘met een strafblad van hier tot Amersfoort als je het uitprint’, aldus officier van justitie Sandra Leusink.

Deur intrappen

De vrouwen en hun begeleider staan maandagavond 28 januari na 23.00 uur voor de deur van de wanbetaler. Sandra rammelt aan de brievenbus, Mario trapt de deur in. Sandra en hij lopen boven naar de slaapkamer van ‘Diepenheim’. Hij moet zijn schuld voldoen: 150 euro, inclusief reiskosten.

Als hij zegt niet te kunnen betalen, zou Mario hem hard hebben geslagen. Hij loopt een ‘dik oog’ op. Het ‘bezoek’ uit Enschede trekt zijn tv van de muur en neemt zijn Samsung S6-telefoon, Xbox en ID-kaart mee. Ineke zou een fles cola uit de koelkast hebben gehaald.

Sandra B., die in de Zwolse vrouwengevangenis  zit en Ineke S., die op vrije voeten is, verschijnen deze maandag voor drie strafrechters. Mario S. zit vast. Overwogen is hem naar het Pieter Baan Centrum te sturen, daarvan is afgezien. Zijn strafzaak dient begin september.

Seksgeld

De aanklaagster noemt Sandra de kwade genius achter de expeditie om het seksgeld op te halen. Tegen haar eist ze 10 maanden cel plus 8 voorwaardelijk. Ze noemt Ineke S. een medepleger. De eis: 240 uur werkstraf en 3,5 maand voorwaardelijk. Zij zat 14 dagen vast. Hun advocaten vinden niet bewezen dat het trio een vooropgezet plan had. In hun slotwoord belijden Sandra en Ineke spijt van hun gang naar ‘Diepenheim’. „Was ik maar thuis gebleven”, aldus ‘Luna’.

Vonnissen: 29 juli. 

  1. Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    Nul procent van de mensen met beenmergfi­bro­se is er nog na 25 jaar, behalve Johan

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’