Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gezin online en fysiek bedreigd vanwege zelfde achternaam van oplichter: ‘Dit moet stoppen’

Een Zwols gezin wordt bedreigd vanwege een oplichter die dezelfde achternaam heeft. Dat meldt de politie. Door de initialen en achternaam van één van de gezinsleden denken mensen dat hij of zij de betreffende oplichter is.

In een bericht op social media vraagt de politie aandacht voor de zaak. Het gezin uit de gemeente Zwolle wordt namelijk zowel online als fysiek bedreigd, vertelt politiewoordvoerder Frank Brouwer. ,,Dit moet stoppen’’, luidt zijn boodschap. Of er ook mensen aan de deur zijn gekomen bij de woning van het gezin, kan hij niet zeggen.

De Zwollenaren hebben namelijk niets te maken met de vermeende oplichter. Die zou ‘elders in het land’ actief zijn. Hoe deze persoon mensen oplicht, weet de politiewoordvoerder niet precies. ,,We hebben de zaak in onderzoek, maar wilden nu een duidelijk signaal geven: kappen met die bedreigingen.’’

  1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.