Handgranaat in plastic tasje aan voordeur Urker bedrijf voor gedroogde vis

Op bedrijventerrein Westgat op Urk is vanmorgen een explosief gevonden. Volgens een getuige hing er een plastic tas aan de deur van het bedrijf PetsFish. ,,De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief opgehaald en later onklaar gemaakt’’, zegt een politiewoordvoerder. Na onderzoek werd bekend gemaakt dat het om een handgranaat ging. 

De hulpdiensten kwamen rond 04.00 uur in actie. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was wat de inhoud van het object was, werden naast de politie, ook de brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen. Uit voorzorg werd de weg ruim afgezet en mocht niemand het gebied betreden. 

Het bedrijf PetsFish levert gedroogde vissnacks voor honden en katten.

Veilig

De politie en de specialisten van Defensie gingen op onderzoek uit. Na enige tijd werd het pakketje veiliggesteld. Het gebied werd rond 06.30 uur vrijgegeven. De recherche doet verder onderzoek. De politie komt later deze ochtend met een getuigenoproep. Een woordvoerder wil vooralsnog niet nog meer informatie kwijt over de zaak. Of er camerabeelden beschikbaar zijn en hoeveel personen er bij het incident betrokken zijn kan hij nog niet zeggen. 

PetsFish

De eigenaar van PetsFish wilde vanmorgen naar zijn bedrijf gaan, toen hem de toegang tot het bedrijventerrein werd ontzegd door de politie. Hij was er echter niet van op de hoogte dat het pakketje bij zijn pand aan de deur hing. ,,Ik had geen idee. Ik zie het net op foto's die online staan’’, zegt Gert Bakker. Hij was gisteravond in de zaak rond 18.00 uur en toen hing er nog niks aan zijn deur. Bakker tast voorlopig nog volledig in het duister over het pakketje aan zijn deur. ,,We hebben geen vijanden.’’

Op Urk werd een verdacht pakketje gevonden.
Volledig scherm
Op Urk werd een verdacht pakketje gevonden. © GinoPress B.V.
  1. Acht bewoners uit één verzorgingshuis sterven aan corona: ‘Wie leeft er straks nog?’

    Acht bewoners uit één verzor­gings­huis sterven aan corona: ‘Wie leeft er straks nog?’

    Woonzorgcentrum Brinkhoven in het Gelderse Heerde wordt keihard getroffen door het coronavirus. Inmiddels zijn 8 van de 70 bewoners overleden en zijn er tenminste 23 besmet. Ziek personeel zit noodgedwongen thuis, militairen zijn ingevlogen om de verzorging over te nemen. Bezorgde familieleden van de kwetsbare bewoners houden hun hart vast. ,,Wie leeft er straks nog als we weer naar binnen mogen?’’