Camerabewaking in Papendrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Camerabewaking in Papendrecht. © Jeffrey Groeneweg

Hele omgeving van zakenman Alex R. slachtoffer van groep criminelen: ‘Ik sta op een dodenlijst’

VERGISONTVOERINGDe vergisontvoering, dreigbrieven, explosieven, branden. Een groep criminelen heeft het al maanden gemunt op de Alblasserdamse zakenman Alex R. Zijn hele omgeving is slachtoffer. Een van zijn vroegere vrienden (58) wil niets liever dan zijn leven weer terug.

 1. Daders ontkwamen op het nippertje aan vlammen bij brandstichting bedrijfspand van doelwit vergisontvoering Alex R.
  PREMIUM

  Daders ontkwamen op het nippertje aan vlammen bij brandstich­ting bedrijfs­pand van doelwit vergisont­voe­ring Alex R.

  Eerst werd een ruit ingeslagen, daarna een jerrycan benzine leeggegoten, vervolgens werd de boel in lichterlaaie gezet. Daarbij vlogen de daders bíjna zelf in brand. De 28-jarige Rotterdammer L. wordt ervan beschuldigd de vlammenzee in het bedrijfspand in Alblasserdam (mede) te hebben veroorzaakt. Het is één van de heftige geweldsincidenten rondom zakenman Alex R., het vermoedelijk echte doelwit van de vergisontvoering in het Noord-Hollandse Cruquius.
 2. Van straatschoffie tot succesvol ondernemer: Appie vond ‘letterlijk gat in markt’
  PREMIUM
  Interview

  Van straat­schof­fie tot succesvol ondernemer: Appie vond ‘letterlijk gat in markt’

  Als kind van een gastarbeider met zes broertjes en zusjes had Appie el Massaoudi (33) bepaald geen makkelijke jeugd in de Haagse Schilderswijk. Het had weinig gescheeld of hij was het verkeerde pad opgegaan. Maar het ‘Marokkaanse straatschoffie’ groeide uit tot een succesvolle ondernemer en is nu zelfs bevriend met Mark Rutte. ,,Ik dacht vroeger dat deze wijk Nederland was.’’