Broer en zus werden opgevangen met een flesje Fanta en een Mars.
Volledig scherm
Broer en zus werden opgevangen met een flesje Fanta en een Mars. © NS Service & Veiligheid

Help, per ongeluk kind kwijt! Schande, of een goede levensles?

oproepOuders zijn ook maar mensen. En dus gaat er weleens wat mis. Zo ook dit weekend op het station in Amersfoort, waar een moeder een ander gezin hielp met het inladen van koffers, maar niet doorhad dat de trein waar ze in was gestapt al ging rijden. Haar zoontje en dochtertje zagen het allemaal vanaf het perron gebeuren. Een schande? Of herkenbaar?

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Grote groep vluchtelingen kan deze winter terecht op terrein Lowlands: ‘Dronten heeft de ruimte’
  6 maanden

  Grote groep vluchtelin­gen kan deze winter terecht op terrein Lowlands: ‘Dronten heeft de ruimte’

  Een groep van 1000 tot 1500 vluchtelingen gaat de winter doorbrengen op het evenemententerrein van Walibi Holland en Lowlands Festival. Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) zet hier voor zes maanden units neer. ‘In Dronten hebben we de ruimte. Als we deze ruimte moeten delen voor het grotere belang dan voelt dat voor dit college als vanzelfsprekend’, meldt burgemeester Jean Paul Gebben.