Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Het is te groot, te abstract

ColumnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Soms, als ik aan het einde van de middag in de trein zit, en in de huizen langs het spoor de lichten aan zie gaan, kan ik ineens overvallen worden door een groot gevoel van nietigheid. Wanneer ik me bedenk dat in al die huizen mensen wonen, met allemaal hun eigen dingetjes en gedoetjes. Overal wordt nagedacht over wat er vanavond gekookt moet worden. Iedereen heeft zijn eigen verdriet en vreugde, ruzies en goedmakers, blauwe belastingenveloppen en energierekeningen.

Een overweldigend idee. Het idee van 17 miljoen inwoners is moeilijk concreet te krijgen, maar in de schemering langs een flatgebouw rijden geeft je een beetje een idee.

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.